Shows

Aangevuurd door eenzelfde passie - a cappella zingen - bundelt Anakrouze de kracht van een twintigtal vrouwen met uiteenlopende artistieke achtergronden: actrices, vertelsters, regisseuses, muzikantes, danseressen… die polyfonieën uit de hele wereld brengen en hierbij de grenzen van bekende en onbekende muzikale domeinen aftasten. Een reis doorheen volksliedjes, gewijde muziek, krijgsliederen, liefdesliedjes en humoristische nummers, klassieke of knotsgekke gezangen.


Het ensemble stelt meerdere formules :

-"Anakrouze" en "Anakrouze 2": 2 totaalshows

-"Anakrouze à la carte" :animaties op bedrijfsevenementen, culturele happenings, liefdadigheidsmanifestaties en feesten.


Enkele locaties waar we gespeeld hebben en die een beeld geven van de verschillende mogelijkheden:


Artistieke en culturele dimensie:

Theaters (La ferme de Martinrou, Théatre 140 , Théatre Marni, Petit théatre Mercelis, L’Espace Delvaux,…), culturele centra (Hoei, Eghezée, Amay, Verviers, Genappe, Libramont, ...) cafétheaters, enz.


Pedagogische dimensie:

Activiteiten rond de show: overdracht en uitwisseling van liederen en zangtechnieken. Polyfonieworkshops in combinatie met toneelwerk voor een zeer divers publiek (generatieoverschrijdend, multicultureel, sociale mix) enz.


Evenementendimensie: 

met optredens voor gerichte projecten (keuze van liederen rond bepaald thema): Zinneke  Parade  (00), internationaal Festival Voix de Femmes in de Hallen van Schaarbeek (00), concert in Egypte naar aanleiding van de aanstelling van de Belgische ambassadeur in Caïro (04), deelname aan Printemps des Musées geregisseerd door Jonathan J. Fox (05), herdenking van de 50e verjaardag van de mijnramp in Marcinelle (Bois du Cazier) geregisseerd door Luc Petit (06), La caravane amoureuse (08), enz.


Verscheidene optredens op evenementen en manifestaties: 

(colloquia van de Socialistische vooruitziende vrouwen over het thema “vrouwen van de wereld”, week van de kunsten aan de hogeschool Léonard de Vinci, Sos jeunes, vrouwendag in Houdeng-Aimeries en aan de ULB in Brussel, vzw le Pivot, vrouwen- en kinderuniversiteit in Sint-Gillis ...) voor festivals (Sans fil ni courant  - 09, Festival Paroles d’Hommes - 09, Métiss'Ages in de Botanique – 09, Belgofestival in Waterloo, Voix Off in Perwez, Equinoxis in Frankrijk 2010).


Sociale verenigingen:

Concerten in opvangcentra/tehuizen, de gevangenis van Lantin, voor daklozen in Jette, voor Wereldvluchtelingendag, benefiet voor vzw Le Pivot (armoedebestrijding in Sint-Joost-ten-Node), Les Enfants de Ouaga, uitgenodigd door Musta Largo in de Movy Club, cultureel centrum van Vorst, (06) enz.


Verrassende locaties: 

De grotten van Han in Han-sur-Lesse op het L’humanit’air festival (01 & 04), in de Grotte de l'Abîme in Couvin (02)…


In het buitenland:

De opera van Caïro (04) , het Lille Grand Palais te Rijsel voor het personeelsfeest van het regionale bedrijfscomité van spoorwegbeambten (CER des cheminots) van Nord-Pas-de-Calais (04), uitgenodigd door zangkoren uit de Var en Halluin in Frankrijk….