Biografie

                                                                                                                                                                                        Pieter Osaer

"Anakrouze is niet zomaar een koor, Anakrouze is een dynamisch geheel – een zingend en dansend ensemble - zowel breed als strak, wijds en toch kronkelend. De Anakrouze-vrouwen worden stuk voor stuk onweerstaanbaar aangetrokken door de meerstemmigheid om samen tot volle bloei te komen.

Om Paul Claudel te parafraseren: ook het oog luistert. Een avondvullend programma lang liet het wondermooie Anakrouze - 23 genereuze vrouwen en evenveel stemmen – me uit mezelf treden in volledige overgave die ik als vervoering zou omschrijven"


Ludovic Janvier, dichter-schrijver Parijs/Brussel 2009


Wereld Polyfonies  a capella gezongen 

Voor Anakrouze is het a capella zingen van traditionele meerstemmige liederen uit de vijf werelddelen de ideale manier om verbinding te maken met de verschillende wereldvolkeren en op zoek te gaan naar de gemeenschappelijke wortels van de hele mensheid. 23 in het rood geklede vrouwen brengen een breed repertoire dat liederen bestrijkt uit Rusland, Oekraïne, Japan, Spanje, Italië, Frankrijk en Afrika. Zo nemen ze u mee op een wereldreis die uitnodigt tot nieuwsgierigheid, verbeelding of bezinning.


Elk lied vertelt een uniek verhaal en creëert een stemmig klank- en schouwspel.

Anakrouze werd in 1995 opgericht en brengt naast een hoofdzakelijk vocaal cultuurrepertoire ook complexere stukken. Het ensemble bestrijkt een waaier van uiteenlopende stijlen (madrigaal, jazz, hedendaagse muziek,…).

Anakrouze is echter geen traditioneel koor: de shows plaatsen de diversiteit en vocale energie van de vrouwen in de schijnwerpers. Een samenspel tussen stem en lichaam: gedramatiseerde liederen, gedragen door een theatrale bewerking en belichting die het publiek uitnodigen mee op reis te gaan.


Het vocaal ensemble Anakrouze werd in 1995 op initiatief van Nathalie Borgomano opgericht.

De tweede show van Anakrouze werd gecreëerd en geleid door Lucy Grauman. 

De derde show is in voorbereiding met hun nieuwe koormeester Wellington Barros

De enscenering en het creëren van de verlichting wordt verzorgd door Isabelle Lamouline.